A U S T R A L I A



ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ-ΠΙΤΑ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

4−6 αρνίσια μπούτια (κομμένα στη μέση).
2 μεγάλα καρότα.
2 ντομάτες.
1 ποτήρι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος.
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας.
1 λεμόνι {χυμό και ξύσμα}.
1 πρέζα ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό.
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο.
1 κ.σ. βούτυρο.
1 κουταλιά της σούπας λάδι.
αλεύρι κοσκινισμένο (για αλεύρωμα).
1 κρεμμύδι.
1 κλωνάρι σέλερυ.
1 κούπα κόκκινο κρασί.
2 κ.σ. Βασιλικό.
2 φλυτζάνια πουρέ πατάτας-έτοιμο.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Αλευρώνουμε τα μπούτια και τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο και λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι. Βάζουμε τα μπούτια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό, κρασί και ντομάτα πάστα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φώτια για περίπου 90 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή κρασί). Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα λαχανικά (χοντροκομμένα) με το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες ( (ψιλοκομμένες), το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί, αφού απομακρύνουμε όλα τα λίπη. Προσθέστε τα βρασμένα λαχανικά, Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, και στην κορυφή βάζουμε πουρέ πατάτας, με το κουτάλι..

Τελειώνουμε:

...ψήνοντας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά..

Σερβίρετε ζεστό...


...με ξεροψημένο ψωμί.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2 κ. σ. ζάχαρη.
1 κ. γ. λιωμένο βούτυρο.
1/2 φλιτζάνι γάλα.
1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα.
1 κ. γ. ξύδι ή χυμό λεμονιού.
1 αυγό.
1 πρέζα αλάτι.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και σόδα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

ΠΩΣ ΨΗΝΟΝΤΑΙ:

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

Μισό λεπτό ψήσιμο από κάθε πλευρά.


Βγάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αφού κρυώσουν με βούτυρο και μέλι

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ-ΠΙΤΑ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

Αποψύχουμε 2 πακέτα κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας.
{Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν από τη χρήση}..
10 φέτες μπέικον.
6 αυγά μεγάλα.
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού-αλάτι.
1 / 8 κουταλάκι του γλυκού-πιπέρι.
1 / 4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Για να το φτιάξουμε.


***Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα ταψί, 22 εκ. απλώνουμε το ένα φύλλο και πιέζουμε απαλά για να στρώσει.
Απλώνουμε από πάνω το μπέικον-να πάει παντού.
Σπάμε τα αυγά πάνω στο μπέικον και ανοίγουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Με τα δάχτυλά μας ή με πινέλο βρέχουμε το κάτω φύλλο περιμετρικά-με νερό. Βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο-κόβουμε ότι περισσεύει-και πιέζουμε ελαφρά, για να κολλήσει με το κάτω.


*** Χαράζουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε ***

Τοποθετούμε στο ταψί μία λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά - μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει [ΧΡΥΣΟ ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑ].

Αφαιρούμε προσεκτικά την πίτα από τον φούρνο.


Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















PAVLOVA


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

4 ασπράδια αυγών.
1 πρέζα αλάτι.
1 κούπα ζάχαρη.
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
3/4 κ.γ. λευκό ξύδι.
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
Φρέσκα ακτινίδια, φράουλες, μπανάνες ή άλλα φρούτα. Ή ακόμα και κονσερβοποιημένα φρούτα της επιλογής μας, καλά στραγγισμένα.
*** Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120° C. ***


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ:

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ρίχνουμε το 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα είναι πολύ παχύ.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μία ή δύο κουταλιές κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα είναι πολύ σκληρό, προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύδι. Χτυπάμε καλά.

Το μείγμα αυτό-που ονομάζεται μαρέγκα-πρέπει να είναι παχύ και γυαλιστερό.


ΨΗΝΟΥΜΕ:

Σε ταψί 18εκ.με λαδόκολλα, για 1+1/2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα μας να κρυώσει, με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ:

Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την απλώνουμε πάνω στην μαρέγγα.

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρούτα. Χρησιμοποιούμε ένα είδος ή συνδυασμό φρούτων.


Τα βάζουμε πάνω στη σαντιγί όμορφα τακτοποιημένα. Σερβίρετε αμέσως.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ:

Ένα θεραπευτικό χαμομηλιού με το οποιο θα μπορέσετε να περιορίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

Για να το φτιάξετε.

ΣΕ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΞΤΕ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΛΤΕ 1 κ.σ. - ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ. 2 κ.σ. - ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. 1/2 κ.σ. - ΜΕΛΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:

ΑΠΛΩΣΤΕ ΑΠΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

Aυτή τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε μέρα.


Tο αποτέλεσμα είναι περιορισμός και αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ:

Ένα θεραπευτικό χαμομηλιού με το οποιο θα μπορέσετε να περιορίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

Για να το φτιάξετε.

ΣΕ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΞΤΕ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΛΤΕ 1 κ.σ. - ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ. 2 κ.σ. - ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. 1/2 κ.σ. - ΜΕΛΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:

ΑΠΛΩΣΤΕ ΑΠΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

Aυτή τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε μέρα.


Tο αποτέλεσμα είναι περιορισμός και αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ:

Ένα θεραπευτικό χαμομηλιού με το οποιο θα μπορέσετε να περιορίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

Για να το φτιάξετε.

ΣΕ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΞΤΕ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΛΤΕ 1 κ.σ. - ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ. 2 κ.σ. - ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. 1/2 κ.σ. - ΜΕΛΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:

ΑΠΛΩΣΤΕ ΑΠΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

Aυτή τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε μέρα.


Tο αποτέλεσμα είναι περιορισμός και αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.


















ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ:

Ένα θεραπευτικό χαμομηλιού με το οποιο θα μπορέσετε να περιορίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

Για να το φτιάξετε.

ΣΕ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΞΤΕ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΛΤΕ 1 κ.σ. - ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ. 2 κ.σ. - ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. 1/2 κ.σ. - ΜΕΛΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:

ΑΠΛΩΣΤΕ ΑΠΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

Aυτή τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε μέρα.


Tο αποτέλεσμα είναι περιορισμός και αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3333