ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο-λειωμένο.
2 αυγά.
1+¼ φλιτζάνι (300ml) γάλα.
1 φλιτζάνι (250ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Για Τη Διακόσμηση:
Βατόμουρα ή μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε
το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και
το μισό από το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ
ανακατεύουμε το αλεύρι
το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξηρό μείγμα
με το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά
μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε και το άλλο μισό γάλα.
Λιώνουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι
και τηγανίζουμε μικρές τηγανίτες
σε μέση θερμοκρασία.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά
μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ:
Με βατόμουρα και άχνη ζάχαρη από πάνω...
...ή με μαρμελάδα.
Σαν γλύκισμα.
Δοκιμάστε...
*****************************
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο-λειωμένο.
2 αυγά.
1+¼ φλιτζάνι (300ml) γάλα.
1 φλιτζάνι (250ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2 αυγά.
1+¼ φλιτζάνι (300ml) γάλα.
1 φλιτζάνι (250ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Για Τη Διακόσμηση:
Βατόμουρα ή μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε
το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και
το μισό από το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ
ανακατεύουμε το αλεύρι
το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξηρό μείγμα
με το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά
μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε και το άλλο μισό γάλα.
Λιώνουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι
και τηγανίζουμε μικρές τηγανίτες
σε μέση θερμοκρασία.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά
μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ:
Με βατόμουρα και άχνη ζάχαρη από πάνω...
...ή με μαρμελάδα.
Σαν γλύκισμα.
Δοκιμάστε...
*****************************
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
4 πατάτες-μεσαίου μεγέθους.
1 κρεμμύδι.
1/2 κουταλάκι-αλάτι.
2 κούπες-γάλα.
2 κουταλιές της σούπας -βούτυρο.
1/2 κ. σούπας -ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
1/2 κουταλάκι-πιπέρι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
1..Καθαρίζουμε τις πατάτες και
το κρεμμύδι και τα κόβουμε στα 4.
2..Τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα
με νερό που να τα σκεπάζει.
3..Βράζουμε (περίπου 15 έως 20 λεπτά)
να μαλακώσουν οι πατάτες
{δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα}
4..Βγάζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι
και τα πολτοποιούμε.
Δεν πετάμε το ζουμί από την κατσαρόλα.
5..Ρίχνουμε τον πολτό στο ζουμί
και προσθέτουμε το γάλα
ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να σιγοβράζει και
προσθέτουμε βούτυρο, μαιντανό και πιπέρι.
5..Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι η σούπα να γίνει
απαλή και κρεμώδης.
ΕΤΟΙΜΗ..
Για...
κατανάλωση.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
1 κρεμμύδι.
1/2 κουταλάκι-αλάτι.
2 κούπες-γάλα.
2 κουταλιές της σούπας -βούτυρο.
1/2 κ. σούπας -ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
1/2 κουταλάκι-πιπέρι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
1..Καθαρίζουμε τις πατάτες και
το κρεμμύδι και τα κόβουμε στα 4.
2..Τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα
με νερό που να τα σκεπάζει.
3..Βράζουμε (περίπου 15 έως 20 λεπτά)
να μαλακώσουν οι πατάτες
{δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα}
4..Βγάζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι
και τα πολτοποιούμε.
Δεν πετάμε το ζουμί από την κατσαρόλα.
5..Ρίχνουμε τον πολτό στο ζουμί
και προσθέτουμε το γάλα
ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να σιγοβράζει και
προσθέτουμε βούτυρο, μαιντανό και πιπέρι.
5..Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι η σούπα να γίνει
απαλή και κρεμώδης.
ΕΤΟΙΜΗ..
Για...
κατανάλωση.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου